tojlet – for evribadi

bilo je vrijeme My Space-a, i mnogih dokonih dana na poslu, cyber security još uvijek nije bila fora pa se na poslu moglo kopati po intenetu cijeli dan. I sjećam se kad sam tamo naišao na bend Dubioza Kolektiv i koliko sam bio oduševljen njihovim radom, i sretan sam da sam ih u toj postavi dvaput uživo gledao. Otada je prošlo hejbet bajrama i dubioza se srozala u hajvanluk. Nekada su bili chill, sada su amalgamacija smeća. Večeras dobih na insta poruku video nešta o autotjunu pjevaju i kontam koliko mi je lakša muka kad me uhvati opijatska kriza nego dok slušam njesra koje sada s(er)viraju. Kaće opet renesansa? Odavno smo spremni.

24 komentara

   1. Volim ja Dubiozu ipak, pratim ih na IG smiješni su. Što se mene tiče nek slobodno zarađuju, želim im još duplo više. Samo eto, sve se mijenja pa i muzika, to je tako pa je tako.

    Eh da, bila su to neka bolja i ljepša vremena. Sva sreća pa imamo mogućnost sve to još slušati.

  1. Vjerovatno da ima i toga rikice mada neki bendovi jednostavno naprave zaokret. Jutros mi je bila Dubioza, prije dvadeset i nesto godina mi je na primjer to bila Metallica poslje njihovog Black albuma ništa namjerno ne pristavim da slušam osim ako mi spotify ili radio stanice serviraju.

 1. Moj istančan ukus (tako puno sarkazma ovdje) nikako ne može da ih svari. Fkt. Ne pronalazim ništa slušljivo u njihovom izražaju. Isto oni šaneri ispred lokalne prodavnice što imaju dva zuba u glavi i vazda pijani i krevelje se i na smiješne i na nimalo smiješne stvari. Et…

  1. 🤣 nasmija me ovaj šanerski opis s obzirom da sam im'o rođaka koji je sate provodio lokajući ispred seoskog dućana plus šta kad sam nekad bio naduvan s prijateljima znali smo se smijati glupostima.
   Daj mi neke prijedloge šta ti je slušljivo; limvo kad nabasam na nešta novo.

Komentariši